Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 jel, hogy nem vesz komolyan!!!

 Ezeket figyeld!!!

Nem mutat be a barátainak

Teljesen érthető, ha néha szeretne egy kis időt nélküled, csak a barátaival tölteni - néha biztosan te is vágysz egy kis csajos pletykálkodásra, ahova nem vinnéd magaddal. De ha már a sokadik lazulós programot tervezi a barátaival, téged pedig még be sem mutatott nekik, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vesz téged komolyan: ha teljesen odáig lenne, alig várná, hogy eldicsekedhessen veled a haverjainak is.

Elfelejti, amit meséltél neki

A macskád nevét, az anyukád foglalkozását, vagy azt, hogy hány testvéred van: az még belefér, ha a kedvenc színedre nem emlékszik, de ha igazán fontos vagy a srácnak, akkor issza a szavaidat, és megjegyez minden apróságot, amit mondasz neki. Ha semmi nem maradt meg neki a beszélgetésetekből, valószínűleg máshol járt az esze, míg te meséltél neki.

Elkésik a randiról

Egyszer. Alapos okkal. Ennyi fér bele. Ha többször is előfordul, hogy megvárat, és még elfogadható magyarázattal sem áll elő, hanem egy boccsal elrendezi a dolgot, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem igazán érdeklik az érzéseid, és ő nem olyan lelkes a találkozásaitok miatt.

Más lányokkal is flörtöl

Attól, hogy fülig szerelmes, még meg fog nézni más lányokat is - a fiúk már csak ilyenek. De ha az orrod előtt kezd flörtölni, az több, mint gyanús: ha igazán komolyan venne, akkor te kötnéd le minden energiáját, és veled foglalkozna, ahelyett, hogy a következő hódítását puhítaná.

Napokig nem jelentkezik

Se egy telefon, se egy SMS, se egy e-mail... Ha egy nap eltelik úgy, hogy nem hallat magáról, az még belefér, elvégre nem vagytok összenőve. Két nap már gyanús, a három pedig a kritikus határértéknek számít: ha rendszeresen előfordul, hogy a srác napokra felszívódik, valószínűleg nem szeretne túl sok energiát ölni ebbe a kapcsolatba.

Mást csinál, miközben együtt vagytok

Éppen egy történet közepén vagy, amikor eszébe jut, hogy el kell intéznie egy telefont, vagy bekapcsolja a tévét, hogy megnézze, hogy áll a meccs, esetleg megmutatja, melyik most a kedvenc száma. Nem csak hogy nem figyel, de még az is lehet, hogy untatja, amit mondasz.

Folyton a volt barátnőjéről mesél

Egy hosszabb távú kapcsolatban nem számít tabunak az előéletetek, de ha a srác túl gyakran mesél a volt barátnőjéről - akár ódákat zeng róla, akár átkozza - a már gyanús lehet. Valószínűleg még nincs teljesen túl rajta, és téged csak búfelejtőnek használ.

Tippek Neked!!! *.*

A barátaid

Nem a szüleidnek kell velük lógni, mégis gyakran nem tudják megállni, hogy hangot adjanak a nemtetszésüknek, amit te érthetően rosszul viselsz, elvégre olyan embereket kritizálnak, akiket szeretsz. Veszekedés helyett inkább mondd el nekik, mennyire rossz ezt neked hallani, és hogy ha jobban megismernék a barátaidat, biztosan megváltozna a véleményük.

Iskolai jegyek

A jövőd is múlhat azon, hogy hogyan teljesítesz az iskolában, ezért érthető, ha a szüleid a rossz jegyek miatt kiakadnak. Fölösleges kibúvókat vagy kifogásokat keresned, inkább vállald a felelősséget, és állj elő megoldási tervvel: például, hogy a következő órán önként jelentkezel javítani, vagy hogy már kerestél is egy magántanárt. Ha a szüleid látják, hogy éretten és felelősségteljesen kezeled a helyzetet, ők is inkább segíteni próbálnak majd, ahelyett, hogy életfogytig tartó szobafogságra ítélnének.

A barátod

Lehet, hogy a srác nem tetszik a szüleidnek, de az is lehet, hogy általában véve a pasizáshoz tartanak még fiatalnak. Valószínűleg számtalan félelem tör fel most bennük, szeretnének megvédeni, és ez okozza a konfliktusokat. Mondd el nekik, hogy semmit nem kapkodsz el, és az érzelmeidnek nem tudsz parancsolni, hiába is titlják. Emlékeztesd őket, hogy az értékítéletedet tőlük tanultad, és ez alapján választasz párt is magadnak, így biztos vagy benne, hogy a fiú nekik is tetszeni fog.

Ez nem tetszik nekik!!!

Túl sokat számítógépezel

Vagy tévézel. Vagy vidójátékozol. Vagy bármi más, amivel kivonod magadat a családi programokból, és ami miatt egyedül kuksolsz a szobádban. Lehet, hogy a szüleid számára teljes homály, mit csinálsz egész nap egy monitor előtt, de ha őket is bevonod, jobban megértik, mivel töltöd az idődet, és kevésbé aggódnak majd a kockulás miatt. Persze, azért neked sem árt, ha néha kidugod az orrodat a kiber-világból.

A külsőd

A hajad, a ruhád, a sminked: minden, amivel te önmagadat próbálod kifejezni, kiverheti a szüleidnél a biztosítékot. Hiszti és ajtócsapkodás helyett emlékeztesd őket arra, hogy ez sem más, mint amikor ők hosszú hajjal és trapéznadrággal sokkolták a nagyszüleidet: te is csak keresed a saját stílusod, és próbálsz egy kicsit kitűnni a tömegből - ebben pedig nincs semmi botrányos.

Válás

Nem mindig te vagy a konfliktus generálója. A szüleid közötti feszültség is lecsapódhat rajtad, ha a vitáikba téged is bevonnak, vagy rád akarják húzni a döntőbíró szerepét. Semmi esetre se menj bele ezekbe a játszmákba, mert az után nem tudsz majd szabadulni a hálóból: emlékeztesd őket arra, hogy te mindkettőjüket egyformán szereted, és hogy ők a felnőttek, ezért saját maguknak kell megoldaniuk az egymás közötti konfliktusokat.

Esti kimenő

A szombat esti bulik igazi taposóaknák lehetnek a szüleiddel való kapcsolatodban: vagy azt akarják, hogy eleve el se menj, vagy azt, hogy este nyolcra legyél otthon egy olyan buliból, ami csak 10 órakor kezdődik. A visító-hadművelettel egészen biztosan nem győzöd meg őket, de van néhány mondat, amit bevethetsz, hogy meggyőzd őket.

 

Dolgozatokra!!!

 

Szerencsekavics

A Váratlan utazás kis Felixe egy apró, szerencsét hozó kavicsot hordott a cipőjében, hogy elkerülje a felelést. Ha egyébként nincs gond az átlagoddal, de nem szeretnéd egy rossz osztályzattal lerontani a félévi jegyedet, próbáld ki te is.