Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bloody Mary es mas legendák

 Bloody Mary legendája:


Nah a mostani alanyunk Bloody Mary, ez a világ talán egyik legsötétebb legendája érdemes kicsit boncolgatni!

Bloody Mary egy városi legenda ami röviden a következő: 
Ha valaki odaáll a tükör elé és háromszor kimondja, hogy Bloody Mary (fonetikusan: blodi méri) akkor, Bloody Mary eljön érte és kikaparja a szemeit avagy meghal, a legendának sokféle változata terjedt el az évek során, úgy 50 darab biztos van, ugye szájról-szájra terjedt és így változott kb, mint a magyar népmesék.
Hogy ki is volt Bloody Mary nehéz megmondani...egyesek azt mondják, hogy Szűz Mária... más találgatások szerint, ő maga a sátán lánya, felesége...testvére.. sok verzió van.

A legendát emelett sok néven emlegetik, főleg a fentebb írt szájról szájra terjedés által, legismertebbek: Bloody Bones, Hell Mary, Mary Worthington, és Mary Jane.

Megidézéséhez, két dologra van szükség, egy tükörre sötét szobával és előtte ismételgetni egy szöveget sokszor, a legelterjedtebb és legismertebbek:
Bloody Mary, Kathy gyere elő, Bloody Mirror, és Bloody Mary nálam van a csecsemőd.

Magyar fordítása: Véres Mária, de nem összekeverendő: VIII. Henrik lányával aki véres kezű volt ugyan (kegyetlen módszerekkel akarta visszaállítani a katolicizmust Angliában) de semmi köze a Bloody Mary legendához!

Az italról mellesleg: Sokan hiszik, hogy a Bloody Mary, a fiatalon kivégzett skót királynő, Stuart Mária után kapta a nevét. Nos, ez nem igaz. Az italok királynőjét? I. Mária, angol uralkodó után nevezték el, Bloody Mary ugyanis az ő gúnyneve volt.

Mindenhol a Földön előszeretettel játszák a gyerekek, ilyen ottalvós bulikon, egymás bátorságát teszik vele próbára, természetesen. Ez a "Bloody Mirror" játék.
A legenda szerint Bloody Mary a körmeivel megtámadja azokat akik megidézik, vagy addig kísérti az áldozatot, ameddig az fel nem adja és öngyilkos lesz, de valamikor csak megjelenik a tükörben majd eltűnik, Bloody Mary emelett képes örökre a tükörbe zárni.
Egyesek szerint az ártatlanokat nem támadja meg.
Szerintem NE Próbáld ki!!! Hallottam olyanokat hogy, egy lány TÉNYLEG meghalt emiatt!!!

 

A fehér ruhás hölgy:

A fehér ruhás hölgy motívuma számos történetben feltűnik, leggyakrabban szellemhistóriákban hallani róla. Sokszor nem gonoszként említik, egyszerűen csak egy megjelenő szellem alakként, aki valamifajta körútat jár be azon a helyen ahol meghalt, vagy ott, ahova fontos emlék köti.

Érdekes módon, egyes történelmi írásokban a fehér ruhás nőre, mint Szűz Máriára hivatkoznak, míg például egyes japán történetekben ő a Hó Hercegnője, vagy Fehér Hercegnő  (Shirohime/Shirahime), kinek története lenyűgöző és magával ragadó.

Gyakran történik, hogy a fehér ruhás nő szelleme gyerekekkel lép kapcsolatba, csalja el őket valahova, vagy egyszerűen csak a közelükben tartózkodik.

 

Alakváltók:

Egyes kultúrák szerint a fényképen visszatükröződhet a lélek. Minden kultúrában van szó az alakváltás legendájáról, olyan lényekről, akik át tudnak változni bármilyen állattá, vagy emberré. Ez az alakváltó, mikor átváltozik valaki mássá, vedlik. Mindegy, hogy melyik fajtával állsz szemben, mindet egyféleképpen lehet legyőzni: ezüstgolyó a szívbe. 
Talán egy genetikai mutáns, hisz az evolúció is a mutációról szól. Talán ez a lény embernek született, de más volt. Visszataszító, számkivetett, amíg meg nem tanulta, hogyan kell mássá válnia.
Ez a lény olyanná válik, mint amilyen Te vagy! Talán ha megölné az "áldozatát", már nem lenne képes azzá válni, ez a pszichikai kapcsolat.

 

Ördögcsapda:   Ezt elsődlegesen a démonok irányítására használják. Ha belelépnek a csapdába erőtlenek lesznek és képtelenek mozogni. Ha egyszer tőrbe csalják, már könnyű kihozni a megszállt emberből a démont. Az ördögcsapda persze védelemként is szolgálhat ellenük.

 

Pentagramma:    


A pentagramma legkorábbi ismert említése mezopotámiai írásokban történik, i.e. 3000 körül. A sumereknél a pentagramma (csúcsával lefelé) az ?UB? szó piktogramja volt, jelentése sarok, szög, zug, üreg, lyuk, verem. Babilóniában valószínűleg az öt irányt jelképez: elöl, hátul, balra, jobbra és felül. Ezeknek az irányoknak asztrológiai jelentése volt: az öt bolygót (Jupiter, Merkúr, Mars, Szaturnusz és Vénusz) jelképezték. A Pentagramma védelmet kínál a rossz, gonosz, és ártó szellemek ellen.